18 t/m 24 februari

Ga naar beneden

18 t/m 24 februari

Bericht  Maikel Steneker op wo feb 27, 2008 7:09 pm

Na het topic met de verwachte releases van 11 t/m 17 februari, dat veel te laat verscheen, post ik het topic met de verwachte releases van 18 t/m 24 februari. Lees het topic eens rustig door zodra je de gebruikelijke waarschuwing hebt gelezen:

Releasedata kunnen altijd veranderen! Ik kan me ook wel eens vergissen! De games die ik hier in een lijst zijn komen dus niet 100% zeker uit, en ze worden ook niet 100% zeker gedumpt!


Uitgestelde spellen
Lees hier alles over spellen die worden uitgesteld.


Maandag 18 februari
FIFA Street 3 (U)

FIFA Street 2 voor de DS is een voorbeeld van een mislukt spel waar geen enkele DS-fan het graag over heeft. Het spel was ontzettend slecht, en dat kwam vooral op de besturing. Die was namelijk niet voor de DS ontwikkeld, nee, het Touch Screen diende als een soort grote analoge stick! Het spel werd daardoor volledig onspeelbaar.
Het zwakste aspect wordt in dit nieuwe deel in ieder geval aangepakt: het spel wordt bijna geheel met het Touch Screen bestuurd. Je loopt misschien met de D-pad, maar passen doe je door te tikken en schieten door een streep omhoog te trekken.
Het spel heeft blijkbaar goede graphics die op 60 FPS draaien. Er is genoeg detail en alles ziet er scherp uit.
Het spel ondersteunt Single- en Multicart Play, en is online te spelen via Nintendo WiFi Connection.
Fans van voetbal en de trucjes die erbij horen moeten dit spel in de gaten gaan houden.

Dinsdag 19 februari
Apollo Justice: Ace Attorney (U)

Na drie delen van Phoenix Wright: Ace Attorney heeft Capcom besloten helemaal opnieuw te beginnen. Geen GBA-port meer, maar een volledig nieuw deel dat voor de DS is ontwikkeld. Geen Phoenix Wright als hoofdpersoon maar een gloednieuwe advocaat, genaamd Apollo Justice. Omdat het spel voor de DS gemaakt is zijn de filmpjes in het spel mooier en kan al het bewijs van alle kanten worden bekeken (zoals in de vijfde zaak van de port van Phoenix Wright: Ace Attorney).
Van dit spel is een online flash demo verschenen waarin een deel van de eerste zaak al kan worden gespeeld. Deze is te spelen in de tweede post van dit bericht.
Volgens de gelukkigen die het spel al hebben kunnen spelen is het spel in ieder geval de titel Ace Attorney waardig, dus of het spel nu zo goed wordt als de eerdere delen of niet, het wordt sowieso vermakelijk!
Meer informatie over het spel is te vinden in de spoiler.
Spoiler:
Een andere feature van het spel is de gloednieuwe "Crime Recreation Mode". Hierin kunnen spelers de misdaad reconstrueren om zo nieuwe aanwijzingen te ontdekken.
Behalve Apollo Justice zelf zijn er ook andere nieuwelingen. Zo is er Trucy, een mysterieus meisje dat je helpt bij je taken als advocaat, Klavier, de tegenstander van Apollo en tevens zanger in een populaire rockband, Kristoph, Apollo's mentor en nog veel meer anderen.
Niet alle personages zijn nieuw: het is al bevestigd dat Phoenix Wright en Ema Skye in het spel voorkomen.

Donderdag 21 februari
Japan ontvangt weer een behoorlijke lijst spellen:
  • Bokujou Monogatari: Kira Kira Taiyou to Nakama Tachi
  • Hisshou Pachinko*Pachi-Slot Kouryoku Series DS Vol. 1: Shinseiki Evangelion - Magokoro o, Kimi ni
  • Keiji J.B. Harold no Jikenbo: Satsujin Club
  • Sekaiju no Meikyuu 2: Shoou no Seihai
  • Tokyo Odaiba Casino

Ook Australische gamers ontvangen wat nieuwe games, namelijk My Horse & Me (A), Ratatouille: Food Frenzy (A) en Bratz: Super Babyz.

De spellen die voor vandaag overblijven zijn:
Advance Wars: Days of Ruin (A)


Eindelijk. Het lange wachten is beloond. Na Advance Wars: Dual Strike komt nu eindelijk een nieuw deel in de Advance Wars-serie naar de DS.
Intelligent Systems besloot dat de Advance Wars-serie toe was aan iets nieuws. En wel aan een volwassen look. Het spel speelt zich af in de donkere toekomst, en zo zien de eerste beelden van het spel er ook uit. Het spel heeft qua verhaal niets te maken met eerdere delen in de Advance Wars- (of Famicom Wars-)serie.
Naast een volledig Single Player-spel, dat naar mijn verwachting verder niet al te revolutionair maar zeker wel goed wordt, kunnen we ook een geweldig Multi Player-gedeelte verwachten! Hierin kunnen vier spelers het zowel lokaal als via Nintendo WiFi Connection tegen elkaar opnemen. Gedurende het hele potje kunnen spelers met elkaar voice chatten. Ook kunnen zelfgemaakte maps worden uitgewisseld.
De makers hebben ervoor gekozen om ook de filmpjes bij het aanvallen van eenheden grondig onder handen te nemen. Er zijn voortaan verschillende camerastanden. Dit zal het spel ongetwijfeld verbeteren.
De muziek in het spel is vervangen door de muziek die je ook in de trailer hoort. Verder zijn er nieuwe eenheden en worden wat RPG-elementen aan het spel toegevoegd. Ook wordt het spel strategischer. Zo zijn brandstof en munitie zeker factoren die je in de gaten moet houden.
Het spel is misschien al uit in Amerika en Europa, maar toch verdient dit spel nog een keer aandacht.

Cooking Mama 2: Dinner With Friends (A)

Hoe het mogelijk is snap ik nog steeds niet, maar het matige eerste deel voor de DS had blijkbaar zijn fans. Dit spel is voornamelijk meer van hetzelfde, maar de fans vinden het blijkbaar weer geweldig.

Populous DS (J)

Populous is een spel uit 1989, gemaakt door Bullfrog. Het spel werd goed beoordeeld en razend populair. Op elke denkbare console uit die tijd was het spel te spelen. Er was een DOS-versie, een Master System-versie, een PCE-versie maar ook een Mega Drive-versie en een SNES-versie. Er was zelfs een Game Boy-versie van het spel! Nu, bijna 20 jaar later, wordt het spel geport naar de DS, net zoals Sim City.
Ik heb het spel zelf nooit gespeeld, maar ik was wel groot fan van deel 3 uit de serie, Populous: The Beginning. Hopelijk zaten de beste elementen uit het spel ook al in deel 1, dan is de DS-versie zeker iets om naar uit te kijken.
Er is verder geen informatie over het spel. Er is ook nog niets bekend over een Engelstalige release.

Space Invaders Extreme (J)

Over dit spel kan ik kort zijn: op dezelfde manier als met Arkanoid al is gebeurd wordt het klassieke spel Space Invaders opnieuw gemaakt voor de DS. Ook dit spel kent een grafische update, maar ook in dit spel blijft de gameplay gelijk.
Behalve het Touch Screen kan ook de Paddle Controller die samen met Arkanoid DS verkocht werd gebruikt worden. Hoewel Space Invaders origineel niet met een paddle bestuurd werd schijnt de besturing wel erg fijn te werken.
Wat ik me vooral afvraag is of de Paddle Controller het geld waard is...

Vrijdag 22 februari
Godzilla Unleashed: Double Smash (E)
Ik kan me herinneren dat ik uitkeek naar dit spel, maar ik heb het nooit geprobeerd. Ik hoop dat dat niet onterecht was; ik zal de Europese versie zeker een kans geven.

Verder komen vandaag Brain Challenge (E) en FIFA Street 3 (E) in de winkels te liggen.


Dat waren de releases voor deze week alweer. Maar volgens mij hebben wij DS-gamers genoeg om naar uit te kijken! Volgende week behandel ik de laatste DS-games van de maand februari, waaronder Mazes of Fate DS, en de eerste releases van maart, waaronder Yu-Gi-Oh! World Championship 2008. Verwacht het topic deze keer gewoon op maandag (18 februari).

Maikel Steneker
Admin

Aantal berichten : 86
Registration date : 29-11-07

Profiel bekijken http://www.ndss.nl

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven

- Soortgelijke onderwerpen

 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum