23 t/m 29 juni

Ga naar beneden

23 t/m 29 juni

Bericht  Maikel Steneker op zo aug 17, 2008 4:47 pm

Het is alweer een tijdje geleden dat ik het laatste topic met verwachte releases schreef. Dit topic gaat daarom over de aankomende week (23 t/m 29 juni), die eigenlijk al een paar uur aan de gang is. Laten we eens kijken wat er voor deze week gepland is.

Releasedata kunnen altijd veranderen! Ik kan me ook wel eens vergissen! De games die ik hier in een lijst zijn komen dus niet 100% zeker uit, en ze worden ook niet 100% zeker gedumpt!


Uitgestelde spellen
Race Driver: GRID is uitgesteld naar 25 juli


Maandag 23 juni
Top Spin 3 (U)

De DS-versie van Top Spin 3 maakt gebruikt van besturing via het Touch Screen, en de graphics zien er ook nog redelijk uit. Hopelijk is dit een betere game dan de tegenvaller die Sega Superstars Tennis heette... Al is Nintendo Power niet al te positief met hun zesje als reviewscore.

Dinsdag 24 juni
Ik zal beginnen met het niet bespreken van de grootste toppers van deze week: Cake Mania 2 (U), My Weight Loss Coach (U) en Gourmet Chef (U).

Mega Man Star Force 2: Zerker x Ninja en Mega Man Star Force 2: Zerker x Saurian (U)

Dit spel lijkt, net als het vorige deel, weinig bijzonders te worden. Mega Man Star Force 2 is net als zijn voorganger geen platformer, maar een RPG. Het vorige deel was erg matig, en de eerste reviews zeggen hetzelfde over dit nieuwe deel. Dat wil niet zeggen dat dit een slecht spel wordt, maar verwacht er niet al te veel van.

WALL-E (U)

De games van THQ worden misschien geleidelijk aan beter en origineler, maar dat betekent niet dat de gameproducent geen licentiegames meer produceert. Een voorbeeld van zo'n game is WALL-E, een 3D platformer die gebaseerd is op de gelijknamige film. Dit spel komt uit op elk platform dat je maar kunt bedenken.
Nu we weer wat hebben geklaagd is het tijd om eerlijk te bekijken wat we van het spel kunnen verwachten. Het antwoord: toch best veel! De screenshots zien er mooi en gevarieerd uit, en het spel lijkt gebruik te maken van interessante en leuke puzzels (die waarschijnlijk wel wat eenvoudig zijn vanwege de doelgroep van de game).
Het spel wordt geen letterlijke vertaling van de film. In plaats van hetzelfde verhaal zelf doorspelen vul je juist de gaatjes in het verhaal op, terwijl je wel te maken krijgt met herkenbare karakters.
Besturen is zowel mogelijk met de knoppen als het Touch Screen. Verwacht trouwens niet door je gebrek aan platformkunsten slecht te zijn in het spel, want de nadruk ligt op puzzels. De engine waarop het spel draait lijkt goed in elkaar te zitten, dus ook dit is geen reden om je zorgen te maken.
Er zitten ook delen in het spel waarin je kunt vliegen, en zelfs een racegame is op de cartridge gepropt! Racen is ook mogelijk in multiplayer, maar helaas heeft wel iedereen een cartridge nodig; Download Play wordt niet ondersteund.

Hoe leuk WALL-E ook is, waarschijnlijk kijken de meeste mensen uit naar de volgende release:
Final Fantasy Tactics A2: Grimoire of the Rift (U)


8 maanden na de Japanse release komt dit TBS-deel uit de Final Fantasy-reeks naar het Westen!
Dit spel is al volop beoordeeld (kijk, het uitstellen van een topic heeft toch nog zin), en het resultaat is een gemiddelde van 82%. Houd wel rekening met de pieken in de scores: enkele reviewers beoordelen het spel met een 7, terwijl anderen het een 9 waard vinden.
Dan over het spel: dit is het vervolg op Final Fantasy Tactics Advance voor de Gameboy Advance. Dit spel was ook een RTS-game, net als de voorganger op de PlayStation. Het spel werd erg goed beoordeeld, en heeft ervoor gezorgd dat vele fans uitkijken naar het DS-deel.
Het spel is grafisch niet al te indrukwekkend. De 2D-beelden zien er mooi uit, maar niet al te indrukwekkend voor een DS. Het geluid schijnt wel dik in orde te zijn. De besturing via het Touch Screen is weer een nadeel, maar gelukkig zitten er op een DS ook knoppen.
Een aparte feature van Final Fantasy Tactics zijn de "judges". Als je iets verkeerds doet, zoals een wet overtreden, zullen deze ervoor zorgen dat je gestrafd wordt. Deze zijn in dit deel iets minder streng, en helpen je soms zelfs, zolang je je maar aan de regels houdt.
Het spel zal voor de fans perfect zijn, maar gamers die nog geen kennis hebben gemaakt met de serie zijn misschien niet zo onder de indruk. Hoe dan ook, dit is een titel om in ieder geval te proberen als je ook maar iets met het genre hebt.

Woensdag 25 juni
Kung Fu Panda (A)

Als er één diersoort is waar we ons absoluut geen zorgen over hoeven te maken is het de panda. Deze dieren zullen nooit meer uitsterven dankzij hun uitstekende Japanse vechtkunsten. Dat is de boodschap van de film die dit jaar nog verschijnt en het bijbehorende spel, dat verrassend genoeg een 3D Platformer is. Dit spel wordt gemaakt door Vicarious Visions, bekend van o.a. de goede Tony Hawk-games en het onlangs uitgekomen Guitar Hero: On Tour maar ook van spellen als Transformers Autobots en Decepticons.
Het spel lijkt een standaard platformer te worden, maar wel een vermakelijke. De Touch Screen-elementen schijnen iets toe te voegen aan het spel. Dit is er eentje om te proberen.

Maikel Steneker
Admin

Aantal berichten : 86
Registration date : 29-11-07

Profiel bekijken http://www.ndss.nl

Terug naar boven Ga naar beneden

23 t/m 29 juni

Bericht  Maikel Steneker op zo aug 17, 2008 4:47 pm

Donderdag 26 juni
Er zijn misschien doemdenkers die beweren dat de DS al langzaam dood aan het gaan is, maar voor de Japanners geldt dit absoluut niet! Kijk maar naar de indrukwekkende lijst van games die vandaag uitkomen:
 • Bokura no Telebi Game Kentei
 • Breath: Toiki wa Akaneiro
 • Derby Stallion DS
 • Hakoniwa Seikatsu: Hitsuji Mura DS
 • Higurashi no Nakukoru ni Kizuna: Dai-Ichi-Kan - Tatari
 • Jigsaw World: Daigekitou! Jig-Battle Heroes
 • Kunitori Zunou Battle: Nobunaga no Yabou
 • Makai Senki Disgaea: Makai no Ouji to Akai Tsuki
 • Motto Me de Unou o Kitaeru DS: Sokudoku Jutsu
 • Odenkun: Tanoshii Oden Mura
 • Ookami to Koushinryou: Boku to Horo no Ichinen
 • Panpaka Panya-San
 • Simple DS Series Vol. 39: The Shouboutai
 • The Tower DS
 • Watashi no Pony


Bleach: The 3rd Phantom (J)
[size=160]Video[/size]
Fans in het Westen zitten nog te wachten op het tweede deel in de Bleachserie, maar in Japan is men alweer toe aan het derde deel.
De Bleach-games voor de DS zijn vechtgames die gebaseerd zijn op de anime-serie. Ze staan bekend als enkele van de weinige goede vechtgames op handhelds. Deel 3 wordt echter een combinatie van een RPG en een RTS. De vechtdelen komen nog wel terug. De vraag is of het spel nog wel van goede kwaliteit is.

Daigasso! Band Brothers DX (J)
[size=160]Video[/size]
De eerste Daigasso! Band Brothers staat bekend als één van de beste spellen die al vroeg op de DS te spelen waren. Het spel zou oorspronkelijk buiten Japan uitkomen als Jam With The Band, maar om de één of andere reden is dat nooit doorgegaan.
Het spel is een ritmespel met vele melodietjes om op mee te tikken en drukken. Het nieuwe deel heeft maar liefst 50 instrumenten, WiFi-ondersteuning voor 6 spelers en honderden liedjes!
Als de liedjes nog niet genoeg zijn, kun je ze ook zelf maken. Dit kan zelfs door een liedje in de microfoon te zingen; de DS zal het vertalen naar verschillende toonhoogtes! Vervolgens kun je je creaties ook nog delen via Nintendo WiFi Connection!
Maar het houdt nog niet op! Als je het geluid van de DS niet goed genoeg vindt, kun je (mits je een Wii hebt) een gratis kanaal downloaden om het geluid via de TV te horen! Helaas zal dit waarschijnlijk buiten Japan niet mogelijk zijn, maar met de mogelijkheid om wad-bestanden te installeren moet dit geen probleem vormen...
Voor mij was het eerste deel en het Expansion Pack (dat verscheen als GBA Cartridge) niet al te indrukwekkend, maar vele gamers kijken uit naar deze release.

Dementium: Heisa Byoutou (J)
[size=160]Video[/size]
Ik hou dit spel al in de gaten sinds het aangekondigd werd als The Ward. De DS heeft namelijk een schreeuwend gebrek aan dit soort spellen! Gelukkig wordt af en toe een titel aangekondigd, en deze keer lijkt het erop dat we ook nog een een topper te zien krijgen!
Het spel is al een tijdje uit in Amerika, en daar is het vrij goed ontvangen. Europese gamers wachten nu al een tijdje op een release, maar blijkbaar gaan de Japanners voor...

Disney Friends (J)

Ik weet dat op dit forum redelijk wat ouders rondsurfen die naar DS games voor hun kinderen op zoek zijn. Die ouders zouden hier wel eens in geïnteresseerd kunnen zijn. In dit spel kun je allerlei Disney-figuren in 3D-omgevingen verzorgen. Je zult veel omgevingen herkennen uit de films. Voor kleine kinderen zal dit fantastisch zijn, want het spel ziet er helemaal niet slecht uit.

Spongebob: Atlantis Squarepantis (J)

Nee, het is geen typefout: dit is de naam van de nieuwste platformer in de Spongebob-reeks die voor de GBA, DS, Wii en PS2 verschijnt.
De vorige delen schijnen matig tot goed te zijn. Vooral de handheld-versies blinken uit. Dus wie weet wordt dit spel nog best aardig.

Ook Australiërs hebben vandaag niks te klagen, met Final Fantasy Tactics A2: Grimoire of the Rift (A) en:
Guitar Hero: On Tour (A)
[size=160]Cheesy Trailer 1[/size]
[size=160]Cheesy Trailer 2[/size]

Tegenwoordig is het niet meer nodig om met veel pijn en moeite een instrument te leren bespelen. Voor de gemiddelde console is al wel een deeltje van Guitar Hero uit. Door deze reeks van games is het mogelijk om los te gaan op een plastic gitaartje en er geluid uit te krijgen dat bands al Metallica evenaart.
Omdat ongeveer een derde van de gemiddelde schoolklas volledig verslaafd is aan Guitar Hero mag een draagbare versie natuurlijk niet ontbreken. Het probleem is: wat doen we met het gitaartje. Nee, je moet geen minigitaar meenemen; Activision zet je nog veel meer voor schut met de Guitar Grip voor de DS.
Zoals de bovenstaande trailers je laten zien schuif je de Guitar Grip in de onderkant van de DS, waar oorspronkelijk een GBA-game thuishoorde. Maak het bandje goed vast, start het spel en spelen maar! Snaren aanslaan doe je met het Touch Screen, en de knoppen van de GH-gitaar zijn verwerkt op de Guitar Grip. Je mist misschien de vijfde knop, maar dat mag de pret niet drukken.
Guitar Hero: On Tour bevat ook een multiplayer voor diegenen die zich ook graag samen voor schut zetten. Om samen een bandje te vormen in een trein verbind je de DSsen draadloos met elkaar. Nu kun je elkaar ook nog eens pesten door af en toe een hindernis te gebruiken! Zo kun je bijvoorbeeld de DS-schermen omwisselen.
Het idee is misschien belachelijk, en de filmpjes nog belachelijker, maar Guitar Hero: On Tour spreekt me wel aan. Ik kan niet wachten om voor het eerst een Guitar Hero-game te proberen, en dat doe ik graag op de DS, ook al ben ik verplicht het spel te kopen vanwege de Guitar Grip.

Ninja Gaiden Dragon Sword (A)
Video

De screenshots laten het niet optimaal zien, maar dit spel is prachtig. DS Download Station Volume 7 bleek een demo van dit spel te bevatten, en hoewel die erg kort was waren veel gamers meteen overtuigd. Het spel maakt gebruik van wat ik het "Resident Evil-trucje" noem; door 2D-achtergronden te gebruiken en de rest in 3D ervoor te zetten zien de graphics er zeer gedetailleerd uit maar heeft de relatief zwakke DS geen moeite met tientallen afzonderlijke vijanden.
De besturing in het spel is ook erg goed. Het spel wordt vastgehouden in boekvorm, waardoor al benadrukt wordt dat het spel volledig met de stylus bestuurd dient te worden. Hoewel nog steeds een (willekeurige) knop nodig is om te verdedigen is het spel verder inderdaad volledig bestuurbaar met het Touch Screen.
Volgens de eerste reviewers is ook de volledige versie van het spel de moeite waard. Dit betekent dat er geen enkele reden is om niet naar Ninja Gaiden DS uit te kijken... al is het maar om die fantastische graphics op je eigen DS te kunnen zien.

Vrijdag 27 juni
Wacky Races: Crash & Dash (E)

Al sinds de release van Super Mario Kart zijn er allerlei funracers uitgekomen, de ene van hogere kwaliteit dan de andere. Zo liet Mario Kart DS bijvoorbeeld zien hoe goed een funracer op de DS kan zijn, en demonstreerde Pokémon Dash dat racegames die met het Touch Screen bestuurd moeten worden per definitie al slecht zijn.
Of toch niet? Wacky Races: Crash & Dash is gebaseerd op de show uit 1968 en wordt volledig bestuurd via het Touch Screen. Wat uniek is is dat het camerastandpunt nog wel eens wil veranderen, en dat in het spel WarioWare-achtige minigames zijn ingebouwd.
Of dit spel goed wordt is niet zeker, maar als je op zoek bent naar een uniek spel dat met racen te maken heeft zou dit best een goede keuze kunnen zijn.

Race Driver: GRID (E)
[size=160]Video[/size]

Race Driver: GRID lijkt een heel aardig racespel te worden. Uitgaande van het filmpje zijn de graphics goed, en volgens de screenshots is er voor degenen die daar behoefte aan hebben ook aardig wat aan te passen. Zo is er een complete track editor die exclusief voor de DS gemaakt wordt.
Dit spel wordt een soort opvolger van Race Driver: Create and Race. Ook dat spel was vrij goed, maar het blonk niet uit tussen andere racegames. Wie weet maakt dit deel dit goed.

Dream Pinball 3D (E)

Dream Pinball 3D wordt een vrij uitgebreid Pinball-spelletje. De 6 tafels waar je uit kunt kiezen zijn namelijk vanuit verschillende standpunten te bekijken, waardoor het spel werkelijk 3D wordt. Of dit betekent dat het een goed spel wordt zullen we snel genoeg zien.

De overige spellen die vandaag uitkomen zijn Final Fantasy Tactics A2: Grimoire of the Rift (E), Journey to the Centre of the Earth (E), Kung Fu Panda (E), Ninja Gaiden Dragon Sword (E) en Sid Meier's Civilization Revolution (E).

Zaterdag 28 juni
De toegift die we vandaag nog krijgen is Evolution GT (E).


Dit waren de releases voor deze week alweer. In de week van 30 juni t/m 6 juli zullen weer wat andere games uitkomen, met als hoogtepunt Trauma Center: Under the Knife 2. In het volgende topic, wat ergens in deze week nog zal verschijnen, zal ik daar alles over vertellen.

Maikel Steneker
Admin

Aantal berichten : 86
Registration date : 29-11-07

Profiel bekijken http://www.ndss.nl

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven

- Soortgelijke onderwerpen

 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum