1 t/m 7 september

Ga naar beneden

1 t/m 7 september

Bericht  Maikel Steneker op zo okt 19, 2008 3:53 pm

Je zult altijd zien dat zodra je besluit voortaan weer op tijd een topic te posten het ontzettend slecht uitkomt. Neem nou deze keer: ineens blijken allerlei onderdelen van de computer kapot te gaan (dag geluidskaart. dag netwerkkaart.) en is het ding eigenlijk onhandelbaar. Na wat problemen met de harde schijf en wat andere ongemakkelijkheden is het geval eindelijk goed geďnstalleerd, maar dan is de school alweer begonnen en blijken de leraren een blokuur een goed excuus te vinden om extra huiswerk op te geven!
Gelukkig had ik ook nog een andere belofte gedaan. Namelijk goede games. De beste games (naar mijn mening) van het vorige topic zijn uitgesteld, maar dat gaat niet nog een keer gebeuren. Toch?

Releasedata kunnen altijd veranderen! Ik kan me ook wel eens vergissen! De games die ik hier in een lijst zijn komen dus niet 100% zeker uit, en ze worden ook niet 100% zeker gedumpt!


Uitgestelde spellen
Gravity Zero Racing is uitgesteld naar 10 oktober


Dinsdag 2 september
PictoImage (U)

Wat moeten we hier toch van zeggen... In deze geweldige eerste DS-game van de maand is het mogelijk om te tekenen met het Touch Screen. Onvoorstelbaar dat niemand daar eerder aan gedacht heeft!
In het spel... teken je. Dit kan alleen, maar je kunt er ook vrienden bij roepen om samen aan de slag te gaan. Hiermee heb ik meteen alles over dit spel gezegd. Het lijkt erop dat dit spel ongeveer van de kwaliteit van LOL gaat worden.
Nu kan 1UP heel vrolijk claimen dat het spel een 8 verdient en een system seller is... maar daar geloof ik niks van.

Donderdag 4 september
Laten we bij het minst interessante beginnen. De nietszeggende Japanse games van deze week zijn Houkago no Mystery Club: 26 no Tobira en Zettai Karen Children DS: Dai-4 no Children. De volgende Japanse game zegt iets meer.

Blue Dragon Plus (J)
[size=160]Video[/size]
Een paar jaar geleden verscheen Blue Dragon voor de Xbox 360. Het was één van de weinige Japanse RPG's op het platform van Microsoft, en het werd gezien als een mogelijke vervanger voor de nieuwste Final Fantasy, die op dat moment nog exclusief voor de concurrerende PlayStation 3 zou verschijnen.
Blue Dragon bleek geen slecht spel, maar ook verre van perfect. Volgens de reviewers was het spel gewoontjes, en was het vermakelijk maar verre van perfect.
Nu komt Blue Dragon naar de DS. Het spel wordt een RPG met TBS-elementen, zoals we die de laatste tijd erg veel zien op de DS. Het spel zal bestaan uit 2D-graphics en gameplay die zou moeten lijken op die van de Fire Emblem-serie. In de trailer zijn ook RTS-elementen te zien.
Er is nog niet veel bekend over het spel, en screenshots zijn niet beschikbaar. Of het spel de moeite waard is horen we waarschijnlijk snel genoeg. Een Engelstalige release moet nog voor maart 2009 uitkomen.

Dinosaur King (A)

Waarom weet ik niet, maar de beelden van Dinosaur King spreken me aan. Misschien omdat de textures er zo goed uitzien, misschien omdat dit is wat Spectrobes had kunnen zijn... hoe dan ook, ik heb er zin in om het te spelen!
Dinosaur King is in Japan verschenen in de Arcadehallen. Het concept bleek zo goed te werken dat er een anime-serie uit ontstaan is. Deze is inmiddels al in Amerika (en misschien ook wel in Europa) op de buis te zien, dus het is hoog tijd dat de DS-game een Engelstalige release krijgt.
Australië ziet deze Engelstalige release als eerste van de wereld. Dit spel is een RPG die waarschijnlijk goed vergelijkbaar is met Spectrobes en Pokémon. Een belangrijk element is namelijk het verzamelen van de Dinosauriërs, en dit doe je natuurlijk door fossielen op te graven.
Het spel blijkt er in de praktijk (op de DS) goed uit te zien. De textures zijn dik in orde, en de aanvallen zien er ook goed uit. Qua gameplay lijkt dit spel niet al te revolutionair te worden, maar dat maakt in dit geval niet zo heel veel uit. Ik ben zeker benieuwd naar dit spel, en ik hoop dat het niet tegenvalt.

Final Fantasy IV (A)
[size=160]Video[/size]

Final Fantasy IV (origineel in Amerika uitgebracht als Final Fantasy II) staat bekend als één van de allerbeste RPG's aller tijde. Het spel verscheen oorspronkelijk in 1991 op de SNES, en het werd later opnieuw uitgebracht voor de PlayStation, WonderSwan Color en GameBoy Advance. Je zou misschien verwachten dat de DS-versie een vlugge port van de GBA-versie is, maar niets is minder waar! Dit spel is volledig opnieuw gemaakt voor de DS, met prachtige graphics en prachtige muziek van kwaliteit waar de DS trots op kan zijn. En dat allemaal in een cartridge van slechts 128 MB.
Final Fantasy IV speelt op de DS precies zo als in alle andere versies. Het spel ziet er misschien anders uit, maar aan de gameplay is totaal niet gesleuteld. Voor de meeste fans is dat echter geen enkel probleem. Zij zullen weer genieten van deze game.

WALL-E (A)

De games van THQ worden misschien geleidelijk aan beter en origineler, maar dat betekent niet dat de gameproducent geen licentiegames meer produceert. Een voorbeeld van zo'n game is WALL-E, een 3D platformer die gebaseerd is op de gelijknamige film. Dit spel komt uit op elk platform dat je maar kunt bedenken.
Nu we weer wat hebben geklaagd is het tijd om eerlijk te bekijken wat we van het spel kunnen verwachten. Het antwoord: toch best veel! De screenshots zien er mooi en gevarieerd uit, en het spel lijkt gebruik te maken van interessante en leuke puzzels (die waarschijnlijk wel wat eenvoudig zijn vanwege de doelgroep van de game).
Het spel wordt geen letterlijke vertaling van de film. In plaats van hetzelfde verhaal zelf doorspelen vul je juist de gaatjes in het verhaal op, terwijl je wel te maken krijgt met herkenbare karakters.
Besturen is zowel mogelijk met de knoppen als het Touch Screen. Verwacht trouwens niet door je gebrek aan platformkunsten slecht te zijn in het spel, want de nadruk ligt op puzzels. De engine waarop het spel draait lijkt goed in elkaar te zitten, dus ook dit is geen reden om je zorgen te maken.
Er zitten ook delen in het spel waarin je kunt vliegen, en zelfs een racegame is op de cartridge gepropt! Racen is ook mogelijk in multiplayer, maar helaas heeft wel iedereen een cartridge nodig; Download Play wordt niet ondersteund.
Ik heb het spel een tijdje geleden gespeeld. Het spel was leuk, maar toch niet leuk genoeg om mij langer dan een half uurtje geboeid te houden. De volhouder weet hier wel plezier uit te halen.

Spore Creatures (A)
[size=160]Spore Trailer[/size]
[size=160]Spore Creatures Trailer[/size]

De aarde. Een planeet met een oppervlak dat voor 71% bedekt is met water, en daardoor leven mogelijk maakt voor miljoenen verschillende levensvormen. Als we onze leraren op school moeten geloven zijn er twee mogelijke manieren waarop de aarde is ontstaan. De eerste mogelijkheid is God. Deze vriendelijke man besloot deze klomp materie te maken, zorgde dat er water was, zorgde dat er lucht was, zorgde dat er leven was en zorgde dat er licht was. Een andere mogelijkheid is dat de rotzooi die om de zon heen zweefde wat is samengeklonterd en de aarde gevormd heeft. Doordat enkele moleculen toevallig met elkaar in aanraking kwamen ontstond er leven. Eerst in de vorm van eenvoudige, eencellige organismen, maar door het principe van "survival of the fittest", de soort die zich het meest aanpast overleeft, ontstonden uiteindelijk mensen, dieren en planten zoals wij die nu kennen.
Laten we nu eens kijken naar een andere planeet. De wezens hierop worden volledig ontworpen door een koper van Spore, de nieuwste game van Will Wright. Will Wright is degene die jaren geleden het bedrijf Maxis oprichtte en zorgde voor een hit in de vorm van SimCity. Later maakte hij een spel dat nog veel populairder werd: The Sims.
De bedoeling van Spore is het ontwerpen van levensvormen. Als het goed is kun je ze helemaal naar jouw smaak in elkaar zetten. Vervolgens kun je de beschaving van de wezens nog ontwerpen en... dat is het spel wel zo ongeveer. Denk nu even goed na waarvan je dit herkent, en je zult uitkomen op het best verkochte computerspel aller tijde: The Sims.
Goed, tot zover Spore zoals het op de PC (voor Windows) en de Mac verschijnt. Het spel waar het in dit geval om gaat (het gaat immers over de verwachte DS releases!) is Spore Creatures. De DS-versie van deze game concentreert zich op het maken van de wezentjes in Spore. Vele gamers zullen teleurgesteld worden, want dit gebeurt helaas alleen in 2D. Je maakt als speler als het ware papieren wezentjes. Deze worden echter wel gewoon gebruikt in een 3D-wereld, waardoor het spel hetzelfde grafische systeem krijgt als de Paper Mario-games, maar dan toch iets 3D-achtiger omdat de verschillende lichaamsdelen niet allemaal even diep liggen.
Als je wezen af is kun je beginnen met het spel zelf. Het belangrijkste is overleven, vinden van voedsel en natuurlijk het vinden vna een partner. Het spel bestaat uit verschillende minigames waarin je moet zingen en dansen om vrienden te maken. Een ander belangrijk deel van het spel bestaat uit het verzamelen van voorwerpen. Ook zijn er side-quests om nieuwe vaardigheden aan te leren en nieuwe onderdelen voor je wezen vrij te spelen. Ook win je af en toe speciale krachten waarmee je bijvoorbeeld snel extra health krijgt.
De DS-versie heeft een aparte Sporepedia. Dit is een online encyclopedie waarin allerlei wezentjes staan. Het is ook mogelijk zelf wezens te uploaden. Het systeem blijkt te lijken op de Pokédex uit de Pokémon-games.
Op de E3 van dit jaar was een demo van Spore Creatures voor de DS te spelen. Er zijn geruchten die beweren dat deze demo binnenkort te downloaden is via het Nintendo-kanaal op de Wii.
Ik en vele anderen kijken uit naar dit spel. Het is allesbehalve ondenkbaar dat dit spel even populair en goed wordt als The Sims. Hoewel dat concept inmiddels zoveel is uitgemolken dat de spellen saai en ongeďnspireerd zijn, is dit weer een volledig nieuw concept met een volledig nieuwe game die zolang in ontwikkeling is bij geweldige ontwikkelaars dat het spel wel goed moet zijn. De DS-versie is misschien niet zo goed als de andere versies, maar het is waarschijnlijk wel een leuk spel.

Maikel Steneker
Admin

Aantal berichten : 86
Registration date : 29-11-07

Profiel bekijken http://www.ndss.nl

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: 1 t/m 7 september

Bericht  Maikel Steneker op zo okt 19, 2008 3:54 pm

Vrijdag 5 september
Viva Pinata: Pocket Paradise (E)
[size=160]Video[/size]

Hoewel Rare, een bedrijf dat ooit second party voor Nintendo was, heel goed was in het maken van volwassen games (denk bijvoorbeeld aan Goldeneye 007 en Perfect Dark voor de N64) bestond het grootste deel van Rare's portfolio uit kleurrijke games (zoals de Donkey Kong Country-serie en Banjo Kazooie en Banjo Tooie). Misschien is dat ook wel de reden dat Rare's producten voor Microsofts Xbox en Xbox 360 meteen een stuk minder populair waren dan bijvoorbeeld Rare's laatste games op de N64 en GameCube.
Een voorbeeld van zo'n game is Viva Pińata voor de Xbox 360. Het spel werd goed beoordeeld, maar de verkoopcijfers waren matig. Ook opvolgers werden slecht verkocht, en dat terwijl Rare's games op de GBA en DS nog steeds goed verkochten! Een logische zet is Viva Pińata naar de DS brengen, en THQ heeft besloten de game (die al een hele tijd af is) nu uit te brengen.
Pocket Paradise gaat niet veel verschillen van Viva Pińata op de Xbox 360, maar dat is alleen maar zeer indrukwekkend. Alle features van het originele spel zijn namelijk behouden! Net als de voorgangers wordt deze game een sandbox-game waarin het de bedoeling is een leefomgeving te creeëren voor de Pińata's. Het spel is exclusief voor de DS gemaakt, dus er wordt wel gebruik gemaakt van unieke features van de DS. De belangrijkste is gebruik van het Touch Screen. Door middel van knoppen op het scherm en het aantikken van de omgeving moet het besturen van het spel stukken makkelijker gaan. Ook wordt gebruik gemaakt van de twee schermen van de DS, voornamelijk door extra informatie op het bovenste scherm te tonen.
Opvallend is dat het spel vol filmpjes zit. Regelmatig zal het spel onderbroken worden door filmpjes die uit de 360-versie of de animatieserie komen (of gewoon los zijn gemaakt voor de DS). Volgens GameSpot heeft dit ervoor gezorgd dat het spel op de grootste cartridge staat die Nintendo momenteel produceert. Dit zou betekenen dat het spel maar liefst 256 MB (2048 Mb) groot wordt.
De DS lijkt het perfecte platform voor Viva Pińata, en de game wás al goed op de 360. Ik zie geen reden waarom dit spel geen grote topper wordt die iedereen met een DS gespeeld moet hebben!

Sid Meier's Civilization Revolution (A en E)

Het klassieke Sid Meier's Civilization krijgt in de nabije toekomst op de huidige generatie consoles een nieuw deel met de naam Revolution. Aangezien het kleine dubbelschermige kastje van Nintendo nog steeds erg populair is is Firaxis Games ingezet om ook een vermakelijke DS-versie te maken, en die komt vandaag uit in zowel Amerika als Europa.
De DS-versie van de game lijkt erg veel op de vroegere PC-games, maar er wordt wel gebruik gemaakt van het Touch Screen. De bedoeling van het spel, namelijk het opbouwen van een welvarende samenleving, is nog steeds exact gelijk, maar dankzij de besturing voelt het spel tegelijkertijd nieuw en retro aan.
Hoewel er qua gameplay niet veranderd is is het spel wel wat gebruikersvriendelijker geworden. Voor spelers zoals ikzelf is dit een groot pluspunt, want bij de vroegere PC-games waren er maar weinig instructies. Op de DS zijn die er wel.
Helaas zijn de DS-schermpjes wel wat kleiner dan het gemiddelde beeldscherm voor de PC. In een spel als Civilization is dit volgens de reviewers erg duidelijk te merken.
Tenslotte is er grafisch niet veel indrukwekkends te bespeuren, en is het geluid ook niet fantastisch. Maar voor de strategisch ingestelde gamer maakt dat natuurlijk allemaal niets uit; zij zullen dit spel toch wel spelen!

Gravity Zero Racing

Nintendo staat erom bekend niet zomaar games te maken die fans willen. Het zou dus goed kunnen dat er nooit een F-Zero-game voor de DS uitkomt. Gravity Zero Racing zou wel eens een goed alternatief kunnen zijn. Het spel ziet er goed uit en heeft ondersteuning voor Nintendo WiFi Connection. Of alles goed werkt moeten we nog zien, maar de kans bestaat dat dit een vermakelijk multiplayer-spelletje wordt.

De laatste games van deze week zijn Dinosaur King (E), Final Fantasy IV (E), PictoImage (E), Spore Creatures (E), Carnival Games (A) en Quick Yoga Training (A).

Zondag 7 september
En de állerlaatste game van deze week is Spore Creatures (U).


Dit waren de games die zullen verschijnen in de eerste week van september. Helaas is er al wat uitgesteld voordat ik er iets over heb kunnen posten, maar gelukkig komen de meeste uitgestelde games alsnog ergens deze maand. Bovendien was deze week al één van de beste van dit jaar tot nu toe! Volgende week komt er een kleine dip in de DS releases, maar we kunnen al wel de Japanse versie van Pokémon Platinum uitproberen. Bovendien komen er daarna weer genoeg andere games uit, om de maand geweldig te eindigen. Hoe dan ook, blijf NDSS in de gaten houden, want er zijn genoeg verwachte releases die aandacht verdienen!

Maikel Steneker
Admin

Aantal berichten : 86
Registration date : 29-11-07

Profiel bekijken http://www.ndss.nl

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven

- Soortgelijke onderwerpen

 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum