8 t/m 14 september

Ga naar beneden

8 t/m 14 september

Bericht  Maikel Steneker op zo okt 19, 2008 3:56 pm

Deze keer maar een topic dat vlak na het vorige komt, om weer op schema te komen. Even voor de duidelijkheid, deze releases zijn dus niet van deze week (die kun je hier vinden) maar van de week daarna. Hier komen ze:

Releasedata kunnen altijd veranderen! Ik kan me ook wel eens vergissen! De games die ik hier in een lijst zijn komen dus niet 100% zeker uit, en ze worden ook niet 100% zeker gedumpt!


Uitgestelde spellen
Er is deze week niets uitgesteld.


Maandag 8 september
Lock's Quest (U)

Deze game wordt gemaakt door 5th Cell, bekend van de DS-titel Drawn to Life die een jaar geleden verscheen. Deze game was een originele mix tussen een poppetje tot in de kleinste details kunnen ontwerpen en platform-gedeelte. Vooral dat laatste viel helaas tegen, maar het spel was in ieder geval weer een keer iets nieuws.
Terwijl de bovenstaande game verder wordt uitgemolken (zie de Spongebob-versie die later dit jaar verschijnt) heeft 5th Cell zich beziggehouden met een compleet andere, wellicht iets minder originele, mix: RPG en RTS. Nadat de vele opties zijn ingesteld begint het spel met het uitkiezen van poppetjes. Deze zijn te koop voor een bepaald bedrag. Vervolgens begint het bouwen van een fort. Hiervoor zijn honderden (zelfs meer dan 1000) objecten beschikbaar. Let wel op, want geld is niet onbeperkt beschikbaar! Als dit allemaal achter de rug is begint het RTS-gedeelte.
Het spel bestaat uit een singleplayermodus en een lokale multiplayermodus. Vooral de multiplayermodus lijkt erg interessant te worden, dus wellicht kun je deze game op je verlanglijstje zetten.

Mystery Case Files: MillionHeir (U)

Mystery Case Files is een serie die al meerdere delen op de PC kent en dankzij het succes nu naar de DS komt. In het spel is het de bedoeling dat je naar voorwerpen zoekt in een gedetailleerde afbeelding. Hier hoeft absoluut geen logica achter te zitten; het kunnen volledig willekeurige voorwerpen zijn. Dit gebeurt onder een tijdlimiet, dus willekeurig op het Touch Screen tikken heeft helaas geen zin.
Het verhaal kent ook nog een verhaal. De voorwerpen die je vindt worden namelijk onderzocht en gebruikt om een moordzaak op te lossen.
Ik snap zelf de lol hier niet van, maar het schijnt erg leuk te zijn.

Dinsdag 9 september
De releases van vandaag zijn op z'n minst teleurstellend te noemen. Alles wat we kunnen verwachten is Bratz Ponyz 2 (U), Hell's Kitchen (U), The Price is Right (U) en...

Mazes of Fate DS (U)

Mazes of Fate voor de GameBoy Advance was volgens de meeste gamers erg middelmatig, maar er waren ook genoeg mensen die de dungeon crawler wisten te waarderen. Fans van het genre zullen uitkijken naar de remake voor de DS. Mazes of Fate DS is qua verhaal gelijk, maar de besturing is fundamenteel veranderd. Het spel gebruikt namelijk het Touch Screen om alle aanvallen uit te voeren tegen de monsters die de spelers zullen tegenkomen.
Dit spel is alleen bedoeld voor dungeon crawler fans.

Donderdag 11 september

Voor vandaag staat op het menu:
  • Chi's Sweet Home: Chi ga Ouchi ni Yatte Kita! (J)
  • Gakken Mu Henshuubu Kanshuu: Choujou Genshou Research File (J)
  • Hoshizora no Comic Garden (J)
  • Theresia: Dear Emile (J)
  • Journey to the Center of the Earth (A)

Spore Creatures (J)
[size=160]Spore Trailer[/size]
[size=160]Spore Creatures Trailer[/size]

De aarde. Een planeet met een oppervlak dat voor 71% bedekt is met water, en daardoor leven mogelijk maakt voor miljoenen verschillende levensvormen. Als we onze leraren op school moeten geloven zijn er twee mogelijke manieren waarop de aarde is ontstaan. De eerste mogelijkheid is God. Deze vriendelijke man besloot deze klomp materie te maken, zorgde dat er water was, zorgde dat er lucht was, zorgde dat er leven was en zorgde dat er licht was. Een andere mogelijkheid is dat de rotzooi die om de zon heen zweefde wat is samengeklonterd en de aarde gevormd heeft. Doordat enkele moleculen toevallig met elkaar in aanraking kwamen ontstond er leven. Eerst in de vorm van eenvoudige, eencellige organismen, maar door het principe van "survival of the fittest", de soort die zich het meest aanpast overleeft, ontstonden uiteindelijk mensen, dieren en planten zoals wij die nu kennen.
Laten we nu eens kijken naar een andere planeet. De wezens hierop worden volledig ontworpen door een koper van Spore, de nieuwste game van Will Wright. Will Wright is degene die jaren geleden het bedrijf Maxis oprichtte en zorgde voor een hit in de vorm van SimCity. Later maakte hij een spel dat nog veel populairder werd: The Sims.
De bedoeling van Spore is het ontwerpen van levensvormen. Als het goed is kun je ze helemaal naar jouw smaak in elkaar zetten. Vervolgens kun je de beschaving van de wezens nog ontwerpen en... dat is het spel wel zo ongeveer. Denk nu even goed na waarvan je dit herkent, en je zult uitkomen op het best verkochte computerspel aller tijde: The Sims.
Goed, tot zover Spore zoals het op de PC (voor Windows) en de Mac verschijnt. Het spel waar het in dit geval om gaat (het gaat immers over de verwachte DS releases!) is Spore Creatures. De DS-versie van deze game concentreert zich op het maken van de wezentjes in Spore. Vele gamers zullen teleurgesteld worden, want dit gebeurt helaas alleen in 2D. Je maakt als speler als het ware papieren wezentjes. Deze worden echter wel gewoon gebruikt in een 3D-wereld, waardoor het spel hetzelfde grafische systeem krijgt als de Paper Mario-games, maar dan toch iets 3D-achtiger omdat de verschillende lichaamsdelen niet allemaal even diep liggen.
Als je wezen af is kun je beginnen met het spel zelf. Het belangrijkste is overleven, vinden van voedsel en natuurlijk het vinden vna een partner. Het spel bestaat uit verschillende minigames waarin je moet zingen en dansen om vrienden te maken. Een ander belangrijk deel van het spel bestaat uit het verzamelen van voorwerpen. Ook zijn er side-quests om nieuwe vaardigheden aan te leren en nieuwe onderdelen voor je wezen vrij te spelen. Ook win je af en toe speciale krachten waarmee je bijvoorbeeld snel extra health krijgt.
De DS-versie heeft een aparte Sporepedia. Dit is een online encyclopedie waarin allerlei wezentjes staan. Het is ook mogelijk zelf wezens te uploaden. Het systeem blijkt te lijken op de Pokédex uit de Pokémon-games.
Op de E3 van dit jaar was een demo van Spore Creatures voor de DS te spelen. Er zijn geruchten die beweren dat deze demo binnenkort te downloaden is via het Nintendo-kanaal op de Wii.
Ik en vele anderen kijken uit naar dit spel. Het is allesbehalve ondenkbaar dat dit spel even populair en goed wordt als The Sims. Hoewel dat concept inmiddels zoveel is uitgemolken dat de spellen saai en ongeďnspireerd zijn, is dit weer een volledig nieuw concept met een volledig nieuwe game die zolang in ontwikkeling is bij geweldige ontwikkelaars dat het spel wel goed moet zijn. De DS-versie is misschien niet zo goed als de andere versies, maar het is waarschijnlijk wel een leuk spel.
Deze release is de Japanse. Een Engelstalige release komt gelukkig al enkele dagen eerder uit.

Dragon Quest IV (A)

De Australiërs hebben de laatste tijd weinig reden tot klagen. In het verleden kregen ze hun games vaak het allerlaatste van de wereld tegen de hoogste prijs, nu betalen ze om het spel ook als eerste te hebben.
Dragon Quest kwam origineel uit op Nintendo's NES. Nieuw in het spel was dat het uit verschillende delen bestond met ieder een eigen hoofdpersoon. In het vijfde en laatste deel kwamen zij allemaal bij elkaar en redden ze de wereld. Het spel werd naar 3D vertaald op de PlayStation, en in de DS zijn de fantastische graphics behouden.
In de DS-versie is extra hoofdstuk toegevoegd in de vorm van een proloog en er zijn wat verbeteringen in de gameplay aangebracht. Verder is er een nieuwe vertaling.
Mensen die echt niet kunnen wachten om dit spel op de DS te spelen kunnen gebruik maken van een hack voor de Japanse versie die een klein jaar geleden verscheen. Deze bevat het Engelse script voor de delen die niet voor de DS-versie zijn toegevoegd. Het spel is op die manier zelfs volledig uit te spelen.

Maikel Steneker
Admin

Aantal berichten : 86
Registration date : 29-11-07

Profiel bekijken http://www.ndss.nl

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: 8 t/m 14 september

Bericht  Maikel Steneker op zo okt 19, 2008 3:56 pm

Vrijdag 12 september
Quiz Magic Academy DS (J)

In Japan is deze serie erg populair in de arcadehallen. Reden genoeg om een deeltje voor de DS uit te brengen.
In het spel los je simpelweg vragen op. Het spel heeft wel enkele unieke features: het is mogelijk de DS met een computer uit de arcadehal te linken, het is mogelijk online met maximaal 8 spelers tegen elkaar te spelen en er kunnen online nieuwe vragen worden gedownload. Als je hiervan houdt kan dit wel eens je perfecte game worden... als er een Engelstalige release komt tenminste.

Bakushow (E)

Vaste lezers herkennen in de screenshots hierboven waarschijnlijk het waardeloze spel LOL dat onlangs in Amerika verscheen. Of de maker erachter is gekomen dat de naam verschrikkelijk is of gewoon Europese gamers met een andere naam voor de gek wil houden weet ik niet, maar dit spel moet je vermijden.

Pirates: Duels on the High Seas (E)

Met de release van WiiWare in Europa verscheen ook meteen het spel Pirates: The Key of Dreams van de Nederlandse ontwikkelaar Oxygen Interactive Ltd. Het spel zou een prequel zijn van de DS-versie, maar die blijkt nu pas te verschijnen.
Voorlopig komt het spel, een simpel maar degelijk actiespel, alleen uit in Europa.

Subbuteo (E)

De screenshots zijn alles wat ik jullie kan laten zien. Er is nog geen info beschikbaar over dit spel. Nou ja, tafelvoetbal wordt het dus in ieder geval.

Tenslotte komt vandaag Dragon Quest: The Chapters of the Chosen (E) uit. Da's gewoon deeltje 4 trouwens.

Zaterdag 13 september
Ah, een release op zaterdag, die hebben we al een tijdje niet gezien. Deze keer gaat het om:

Pocket Monsters Platina (J)
[size=160]Video[/size]

In Japan, het land waar de draagbare monstertjes die wij kennen als Pokémon vandaan komen, verschijnt vandaag het nieuwste deel in de serie: Pokémon Platinum.
Pokémon Platinum (ik gebruik maar even de Engelse naam) wordt wat Yellow was voor Red en Blue, wat Crystal was voor Gold en Silver en wat Emerald was voor Ruby en Sapphire. Met andere woorden: Nintendo melkt de games nog wat verder uit. Het is in deze "ultieme" derde versies altijd mogelijk alle Pokémon te vangen. Het is dus niet meer nodig om te ruilen tussen versies om je Pokédex compleet te krijgen. In Yellow kwam Pikachu achter je aanlopen, in Crystal konden Pokémon ook bewegen, in Emerald werd een Battle Frontier toegevoegd... is dat het nou?
Nee, in het geval van Platinum niet. Sterker nog: er zijn meer interessante features toegevoegd dan in Diamond en Pearl het geval was! Neem nu de Torn World. Dit is een nieuwe wereld in Platinum waar je terechtkomt als je het mysterie achter de Pokémon Giratina probeert te achterhalen. Deze wereld maakt gebruik van de 3D-mogelijkheden van de DS (en dan bedoel ik maakt gebruik van, en niet ziet er 3D-achtig uit zoals Diamond en Pearl) en is als het goed is erg desoriënterend. Kijk vooral niet raar op als je muren gaat beklimmen!
Het Battle Frontier uit Emerald is ook weer terug. Zo is er de Battle Factory, waarin je net als in Emerald Pokémon leent om het op te nemen tegen anderen. Ook is de Battle Tower uit Diamond en Pearl terug. Deze blijft exact gelijk. Tenslotte kun je de punten die je met deze gevechtscentra verdient inleveren voor items in Battle Shops.
Gyms, de gebouwen waarin je vecht om een badge te verdienen, zijn voor Platinum veranderd. De gyms zijn meer gericht op puzzelen, en dan vooral gloednieuwe puzzels. Verder is een nieuw item, de Battle Recorder, toegevoegd. Hiermee kun je gevechten opnemen en foto's van boxen in je PC nemen.
Tenslotte is er flink wat aan de onlinemogelijkheden gesleuteld. Alle mogelijkheden uit Diamond en Pearl zijn nog steeds aanwezig. Verder is het mogelijk om het maken van Poffin online te doen (met een nieuwe minigame trouwens). Ook is een Global Terminal toegevoegd. Dit is een computer in het spel. Het is onduidelijk wat je ermee kunt doen. Mailen vanaf Pokémon Platinum behoort ook tot de opties. Het is zelfs mogelijk een Wii of zelfs Hotmail account te gebruiken! Pokémon Platinum is dus ook meteen een mailclient!
Tenslotte is er de WiFi Square. Hier kun je minigames spelen met 20 (!) andere spelers. Verder zijn er verschillende looks voor deze ruimte, bijvoorbeeld vuur of water. Er is trouwens een tijdslimiet op de tijd die je in deze ruimte kunt doorbrengen.
Hoe dan ook, ik ben stukken enthousiaster over Pokémon Platinum dan ik anderhalf jaar geleden voor Diamond en Pearl was. Het spel heeft behalve enkele simpele verbeteringen compleet nieuwe features die het spel ontzettend uitbreiden. Eindelijk een echte nieuwe Pokémongame... nu nog een Engelstalige versie!


Tot zover de releases van deze week. Volgende week kunnen ook de Amerikanen aan de slag met Dragon Quest IV, komt het langverwachte Line Rider 2 naar de DS en kunnen we nog wat andere vermakelijke games verwachten. Het topic waarin ik deze games bespreek verschijnt als alles goed gaat over een weekje.

Maikel Steneker
Admin

Aantal berichten : 86
Registration date : 29-11-07

Profiel bekijken http://www.ndss.nl

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven

- Soortgelijke onderwerpen

 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum